Particulieren - Uitvaartverzekeringen

Particulieren - Uitvaartverzekeringen Particulieren - Uitvaartverzekeringen

 

Uw overlijden is uiteraard een groot verlies voor uw dierbaren. Om hen niet nog meer te belasten kan u een uitvaartverzekering afsluiten die het verloop van uw begrafenis of crematie volledig regelt en bekostigt.

U kan de praktische beslommeringen vermijden en een  uitvaartzorgplan voorzien. Uw nabestaanden hebben dan ten volle de tijd om zich met de belangrijke zaken bezig te houden.

Een uitvaartzorgplan is onmisbaar in uw verzekeringsportefeuille, en dat om 3 redenen:

  • Aan een uitvaart hangt een stevig prijskaartje vast In 2038 zou een uitvaart gemiddeld € 17.248 kunnen kosten. Bespaar uw nabestaanden deze loodzware factuur!  
  • U wil er zeker van zijn dat uw uitvaart verloopt zoals u het wenst U kan (maar moet niet) vooraf bepalen hoe u wil dat uw uitvaart eruitziet. Alles wordt dan tot in de puntjes geregeld.
  • Geen praktische en administratieve beslommeringen voor uw dierbaren Uw nabestaanden kunnen zich volop concentreren op hun rouwproces.   Zeker dat uw uitvaart verloopt zoals u het wenst.

Iedereen staat wel eens stil bij de manier waarop hij of zij hun eigen uitvaart zou willen zien verlopen. Als u een uitvaartzorgplan onderschrijft kan  u vooraf het scenario van uw uitvaart uitschrijven. Op die manier bent u er 100% zeker van dat alles uitgevoerd wordt zoals u voorgesteld had: met livemuziek, mooie snijbloemen ... En dat alles zonder dat uw nabestaanden zich zorgen moeten maken over de factuur of over de praktische organisatie.

Bovendien vermijdt u onenigheid tussen uw nabestaanden over de vraag hoe uw uitvaart eruit zou moeten zien en bespaart u hen enkele moeilijke keuzes, waarvan ze vaak niet eens weten waar uw voorkeur naartoe ging.  

De combinatie van financiële en praktische bijstand na een overlijden is uniek in België. Niet enkel de kosten zij geregeld, maar in overleg met de nabestaanden kan ook  in de volledige organisatie van de uitvaart wordt voorzien.

Daarbij kunnen uw nabestaanden volledig vrij de uitvaartonderneming kiezen.

 

Terug naar Particulieren - Varia